Kuinka opettaa teatteria

Kuinka opettaa teatteria: menetelmät ja vinkit

Opetusteatteri on enimmäkseen kysymys valittujen mahdollisuuksien tarjoamisesta opiskelijoille tutkia omia vastauksiaan ja reaktioitaan. Tämä oppitunti auttaa sinua aloittamaan oikealla tiellä.

Halutut Teatteritaidot

Yksi tärkeä asia muistaa on, että sinun ei tarvitse olla taitava näyttelijä tai näyttelijä itse voidakseen auttaa ryhmien opiskelijoiden oppia ja kokea teatteriesitys. Tietysti, jos sinulla on henkilökohtainen näyttelijäkokemus, sinulla voi olla enemmän sisältöä, jonka voit jakaa suoraan nuorten näyttelijöiden kanssa. Mutta jos olet yksinkertaisesti halukas sielu siellä järjestämään ohjelman tai opettamaan draamakurssia, se voidaan tehdä.

Ennen kuin voimme keskustella teatterin opettamisesta, voi olla hyödyllistä saada selkeä käsitys opiskelijoiden teatteriohjelmien erilaisista taidoista.

Keskeisin taito on kyky ajatella avoimesti siitä, miten ihmiset toimivat eri tilanteissa. Kun nuoret näyttelijät ajattelevat hahmon kuvaamista, on erittäin hyödyllistä ymmärtää motivaatioita ja tunteita.

Empatian Kehittäminen On Toimiva Taito
empatia muiden kanssa

Tietenkin on myös käytännön taitoja, kuten selkeästi puhuminen, liikkuminen lavalla tehokkaasti ja teatterin etiketin perusteiden hallitseminen. Olet ehkä kuullut termin ”astuminen jonkun linjoille”. Tämä viittaa siihen, että yksi näyttelijä alkaa puhua seuraavaa vuoropuhelulinjaa ennen kuin edellinen puhuja on valmis. Yhteinen kohteliaisuus-Kyllä – mutta joskus menettänyt jännitystä uusille toimijoille.

Samanlainen virhe on ”voita” toinen näyttelijä, joka tarkoittaa asettamalla itsesi edelleen leuhka (poispäin yleisö) niin, että näyttelijä tuottaa hänen linja sinun täytyy kääntää kasvonsa poispäin yleisö. Nämä ärsyttävät virheet voidaan helposti välttää muutaman muistutuksen jälkeen opiskelijoille, että jokaisella pitäisi olla mahdollisuus nähdä ja kuulla puolestaan.

Siirtyminen lavalle

Ymmärtää Vaiheessa Tilaa vaihe

Jos olet ohjaamassa ryhmä opiskelijoita, koska he harjoitella pelata lavalla (tai alue on nimetty vaihe), sinun ja toimijoiden täytyy olla joitakin yhteisiä sanastoa. Ensinnäkin, kertoa heille, missä haluat ne siirtää tai edelleen, sinun täytyy tietää, että ”vaiheessa” on alue, kauempana yleisö ja ”vaihe” on lähinnä alueen yleisölle. Tässä on hankala: vasemmalle ja oikealle teatterin kannalta ovat toimijoiden vasemmalle ja oikealle. Tämä tarkoittaa, että jos istut auditoriossa, joka ohjaa oppilaita lavalla, olet se, joka tuntuu, että ohjeesi ovat taaksepäin.

Jos haluat Suzyn siirtyvän lähemmäksi sitä, mitä näet lavan oikealla puolella, sinun täytyy kertoa Suzylle ylittämään (kävelemään) edelleen vasemmalle. Tämä näyttää hämmentävältä, mutta siitä tulee pian toinen luonne.

Sinun täytyy myös varmista, että opiskelija ymmärtää näky linjat, alue puolin toimiva tila, jossa ne voi nähdä yleisön, mutta yleisö voi nähdä niitä. Jos sinulla on perinteinen proscenium vaiheessa puoli verhot, se on hyvä idea mennä eteenpäin ja laittaa linjat nauha lattialle osoittamaan, No Go alueita, kun yksi on pois.

Mutta entä varsinainen näytteleminen?

Kuten totesimme tämän oppitunnin vaiheessa, näytteleminen on paljon yksinkertaisempaa kuin kaikki näyttämöesityksen yleissopimukset; kyse on todella tarinan jakamisesta yleisön kanssa, jotta he kokevat tarinan ikään kuin se todella tapahtuisi. Ainakin realismin teatterissa, joka on todennäköistä, mitä aloittelevat opiskelijat ja nuoret näyttelijät käsittelevät, tämä on tavoite.

Kuinka voit auttaa oppilaitasi olemaan aitoja näyttelijöitä, osoittamalla tunteita ja reaktioita asianmukaisesti? Kuten mikä tahansa muu taito, voit saada heidät harjoittelemaan. Itse asiassa saatat suunnitella aloittavan jokaisen harjoituksen jonkinlaisella näyttelijäharjoituksella, jotta heidät lämmitettäisiin suorituskykyä varten.

Tässä on joitain lämmittelyharjoituksia:

puheharjoitukset, kuten kielen kierteet ja vaikeasti sanottavaa riimejä aistiharjoitukset, kuten kuvitteellisen esineen ohittaminen tai kuvitteellisen lahjan avaaminen
viestintäharjoitukset, kuten yrittää osoittaa tunteita ilman sanoja
liikeharjoitukset, kuten pantomiimi ja charades
kehon lämmittelyharjoitukset, kuten venytys ja taivutus
Lämpeneminen ennen harjoitusta
lämmittää
Jos tarvitset apua erityisiä ideoita, on olemassa monia oppaita saatavilla edullisesti verkossa. On olemassa monia tehokkaita resursseja siellä. Tässä on pari, joka voi auttaa sinua pääsemään alkuun.